mandag 18. april 2011

påskekluter


Jeg har fått en ny bok i hus. Den heter Flettestrikking. Boka er full av teknikker, mønster og oppskrifter.


Denne nyanskaffelsen har satt igang et aldri så lite strikkeprosjekt her hos meg.. selv om jeg egentlig hadde sluttet å strikke.. Jeg liker å lære nye ting, og nå ville jeg plutselig lære meg mange ulike måter å strikke fletter på.

 
Dette har resultert i noen fine påskekluter, alle med ulike mønster. De er ikke like i størrelsen.. bare nesten :-) De fleste har jeg gitt bort i påskegaver. Jeg knyttet en hyssingsløyfe på til pynt.


Målet er selvsagt å bli en bedre strikker, men også at det snart skal ligge en ny, fin, brun og flettemønstret pute i min sofa... Jeg har ikke startet på den enda.. det var altfor kjekt å strikke kluter..


Jeg har strikket med  pinne str. 4 pluss en kortere hjelpepinne til flettingen. Har brukt et bomullsgarn fra Gjestal spinneri. Det heter Bomull Sport. De selger det rimelig på Sparkjøp. ;-)


Inne i boka er det veldig gode forklaringer på hvordan man strikker. Både bilder av prosessen og flere typer diagrammer og oversikt over strikkeforkortelser. Det er også oppskrifter på ulike prosjekter som passer til de ulike flettene. Boka kan du for eksempel få kjøpt her, men sikkert også mange andre steder på nettet eller i bokhandler.

4 kommentarer:

 1. Du er SØØØØT!!!! <3 skulle ønske jeg var like flink som deg! skravles snart! :)

  SvarSlett
 2. Du er så flink:-) Har strikket lapper til lappeteppe prosjekt på jobben denne uken. Og det er jo kjempekjekt! Burde virkelig lære meg å strikke skikkelig..

  SvarSlett
 3. Så fin lappan blei. Koffer va du slutta å strikke? Æ har flette pa genseren æ strikka før jul. Syns d e gøy å strikke flette. D blir ikke bare rett frem hele veien. Klem <3

  SvarSlett
 4. Så flotte kluter du har strikket. Påskegule og flotte var de.

  Håper du nyter påskedagene...med eller uten strikkepinner!

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails