onsdag 1. august 2012

hjemmelaget fiskegrateng


I går var jeg og pappa en liten tur ute i Toppsundet og fisket. Veldig gøy å få så mye fisk! I dag har pappa filétert fisken i sin nye, egenbygde filét-bu.


Jeg er glad i hjemmelaget fiskegrateng, men har faktisk aldri laget det selv. Følte derfor det var på tide å prøve det ut.
En av planene mine for sommeren var å lage noen nye fiskeretter.. men jeg ante ikke at det skulle resultere i en god gammeldags fiskegrateng!


Denne oppskriften er en blanding av det mamma husker hun pleide å lage da jeg var liten og en oppskrift av Ingrid Espelid Hovig.. men nå er det vel strengt tatt min egen oppskrift.. hoho.. Den er ganske enkel, men krever litt tid.


4 porsjoner

Ingredienser

Ca. 5 dl filét av torsk
Ca. 1,5 dl makaroni
3 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl mel
Salt
Pepper
Litt revet muskatnøtt
2 egg
Geriljermel

Fremgangsmåte

Kok opp vann i en kjele. Tilsett litt salt og fiskefiléen. La det småkoke i 5 minutter. Hell av vannet i et dørslag og kjøl av.
Kok opp ca. 1,5 dl makaroni etter anvisningen på pakken. Hell av vannet i et dørslag og kjøl av.

Lag hvitsaus slik:
Smelt smøret i en kasserolle. Visp inn hvetemelet og la det frese litt uten at det blir brunt. Hell i litt av melken. Rør godt slik at det ikke blir klumper i sausen. Spe på med litt og litt av resten av melken. La sausen koke en liten stund slik at melsmaken forsvinner. Smak til med salt, pepper og muskat. Ta kjelen fra platen og rør i en og en eggeplomme. Bland sausen med makaronien og fisken. Avkjøl.

Pisk eggehvitene stive og vend inn i fiskeblandingen. Smør en ildfast form og ha fiskeblandingen oppi. Strø geriljermel på toppen.

Gratengen stekes på 200 grader i 40-50 minutter.


Jeg serverte gratengen med kokte poteter, sprøstekte baconterninger og en grønn salat med avokado.


Lykke til!


1 kommentar:

  1. Å hjemmelaget fiskegrateng er nydelig mat.
    Det så veldig godt ut!
    Gøy med fiske i nord Norge, der får en iallefall fisk:)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails