lørdag 25. september 2010

tid for thai


Som jeg tidligere har fortalt er et av høstens mål vært å prøve ut nye smaker og nye retter. Jeg kjøpte derfor en ny og fin kokebok. Boka heter "Tid for thai". Jeg er veldig glad i thaimat, men har aldri pleid å lage det selv.


Jeg liker at forfatteren av boka har puttet inn tekster som forteller om Thailand og kulturen der. Den har mange fargerike bilder og forklarer ulike ting rundt mattradisjonen i Thailand. For en som elsker å reise og ofte glaner på travel channel passet dette perfekt.


Boka gir tips til hva du trenger å ha tilgjengelig på kjøkkenet for enkelt å fikse en thairett. Jeg setter pris på at det gis forslag til hva slags varer man kan bruke som erstatning om du ikke får tak i det orginale her i Norge. Det er likevel mulig å finne mye av det du trenger til en rimelig penge på asia-matbutikker.


En av sidene i boka handler om hvilke ingredienser du kan oppbevare i kjøkkenskapet, kjøleskapet og fryseren. Når man har de fleste basisingrediensene i huset er det mye mindre tiltak å lage nye retter.


Det beste med boka er at jeg "kunne ha-dde", som de sier på sørlandet!! Nå har jeg prøvd to av oppskriftene og gleder meg til neste rett!! ;-)


Bakdelelen er at man gjerne må ta oppvasken selv når gjestene sovner på sofaen etterpå .. hehe.. (Margrethe: takk!)

3 kommentarer:

 1. Tusen takk for vakkert måltid.
  Og takk for at me "slapp" oppvasken etterpå. =)
  Håper me ikkje blir utelukka neste gong pga vår herlige middagskvild. =)

  SvarSlett
 2. Ekstremt godt tegn når middagsgjestane sovner etter å ha inntatt måltidet, mett og fornøgd:)

  Thaimat er herlig og ein av mine favoritter også. Liker spesielt godt thaisupper m kokosmelk og lime..og rød curry paste, hot og godt!

  SvarSlett
 3. blei himla sulten her :) så nydelig ut!

  men, nå er jeg litt nysgjerrig... de vinglassene, kan jeg spørre hvor du har kjøpt de ?

  ha en en trivelig helg :)

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails