søndag 30. oktober 2011

pinwheel - vindmølle


Hvordan lage en vindmølle. :)
Jeg kan bare ikke huske at jeg kalte disse for vindmølle da jeg var liten.. gjorde du? På engelsk heter de pinwheel.. jeg liker det bedre, men jeg kan jo ikke gå rundt å si det til ungene...


Siden jeg er søndagsskolelærer prøver jeg å finne enkle aktiviteter som barna kan lage. Mange av barna er i femårsalderen, så jeg kan ikke velge for vanskelige prosjekter. Dette var nok litt i vanskeligste laget for dem, men med litt hjelp så gikk det bra. ;)


Du trenger:
Papir med farge på begge sider
Linjal
Blyant
Skjærebrett
Saks
Tegnestift
Blomsterpinne
Hammer


Jeg begynte med å dele et "scrapbookpapir" i fire like store deler med skjærebrettet. Delene blir da 15x15cm. (Da har vi nok papir til fire stykker) Så tegner jeg en diagonal fra hjørne til hjørne på papirbiten.


Mål 2,5cm fra midten på hver diagonal og sett ett merke. (Det er lurt å ha 2,5cm på linjalen på midten. Da kan du sette to merker på en gang og slipper å flytte linjalen mer enn to ganger for å lage de fire merkene. Det sparte meg litt tid siden jeg skulle gjøre klar så mange ;-) Klipp så fra hvert hjørne og inn til merkene.


Lag et hull i midten av diagonalen og i annenhver hjørnedel med en tegnestift. Trykk/bank også et hull med en tegnestift i blomsterpinnen.


Tre hjørnene etter tur på tegnestiften og stikk den til slutt gjennom hullet i midten av arket.


 Stikk tegnestiften i hullet på blomsterpinnen og hold den på plass mens du banker den lett fast med hammeren. Husk at det ikke må være for stramt hvis vindmølla skal kunne gå rundt! :)
 Lykke til!!

2 kommentarer:

  1. Veldi stili!
    Dette har jeg også lyst å lage med barna en gang :D

    SvarSlett
  2. De var jo mye finere enn de en finner på 17.mai. Moro for barn å lage noe originalt.

    Klem Mona C

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails