lørdag 4. desember 2010

en egen liten drømmeverden


I det siste har jeg tenkt litt på min barndoms jul. Hva ga meg som barn julestemning? Hvilke tradisjoner var viktige da? Hvilken julepynt satte jeg mest pris på?  Jeg har prøvd å lage et juletablå på stuebordet mitt som jeg ville ha drømt meg bort i som barn. Mulig jeg da ville hatt med noen flere figurer.. hehe..


Jeg elsket juletreet vårt! Husker at mamma hang bjeller og engler lengst oppe på treet. Det er jeg som pynter treet hos foreldrene mine nå, og jeg gjør også det..hehe.. Min favoritt juletrepynt som barn var et rundt relieff med motiv på begge sider. På bildet var det en liten pike og et dådyr. Jeg syntes det var nydelig!! En egen liten drømmeverden.


Mamma har adri vært så glad i nisser, så det var få nisser i huset. En av mine yndlingsjuleting som barn var en nisse i krus. Nissen holdt rundt en stubbe, og i stubben kunne man sette et lys. Kan dere huske å ha sett sånne? :) tror de var ganske vanlige..


Julekrybbefigurene og de røde fluesoppene på sviblene var også en favoritt. For ikke å snakke om pappas hjemmelagede juletrefot, med fjøsnisser som lente seg inn mot trestammen. Og fuglene som satt på treet til onkel Ole.. :)


Mange minner eller assosiasjoner fra min barndoms jul setter meg i julestemning nå også. Ha en fin lørdag alle dere som titter innom! :)

6 kommentarer:

 1. Mmm, så deilig julestemning! Good feelings:-)
  Digger navnet på bloggen din, så jeg legger meg like godt til som følger jeg!

  Klem, Rosa

  SvarSlett
 2. Å så fine barndomsminner du deler:)
  Husker også julepynten hjemmefra, bl. annet to små figurformede stearinlys, med pynt på. Den pynten pleide jeg å "gnage" på med tennene, for den hadde litt tyggiskonsistens. de lysene finnes enda hjemme hos mamma....med mine tannmerker på!

  SvarSlett
 3. Fin pyntet. Liker bildene dine!
  Ha en fin fin uke! :)

  SvarSlett
 4. fine barndomsminner- tenk alle barndomsminner du bidrar til nå som lærer :)
  ha en fortsatt deilig desember!

  SvarSlett
 5. Hei! Nå er det lenge siden jeg har vært innom deg. Og så mye fint du har laget! Er mektig imponert over julekulene dine, synes de er så fine..
  Rart det med julen og minner..barndommens jul og minner derfra forlater oss aldri, og tanker rundt sånn VI vil ha det stammer nok litt derfra.. Så på meg blir det ikke mint jul, men rød, hvit og grønn, og helst nisser i fleng på julaften:))
  Fin adventstid til deg. Klem

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails