mandag 10. august 2009

the source of the nileUtenfor byen Jinja i Uganda står det en stor plakat. Det er en ølreklame som forteller oss at vi er ved kilden til Nilen. I følge plakaten vil det herfra ta 3 månder før vannet renner ut i Middelhavet. Da har det tilbakelagt en strekning på 6400 km. På den ene siden av plakaten ser vi et hjørne av Victoriasjøen og på den andre siden renner Nilen stille avsted..


Da jeg var yngre så jeg et fasinerende reiseprogram fra Victoriasjøen og har hatt lyst til å se den siden den gang. Vi hadde ikke tid til å reise ut med båt denne gangen, men jeg fikk gått en bitte liten tur langs bredden av innsjøen.

Slike båter kan ta deg med ut en tur til en helt grei mzungu price.. hehe..

Disse fine sneglehusene tok jeg med meg hjem som et minne fra turen. Liker å ta med meg en bit av landet, ikke bare masseproduserte souvernirer fra Kenya.. selv om det også er kjekt ;-)

4 kommentarer:

 1. Så morsomt å lese fra turen din!! Kanskje jeg kommer meg til et land i Afrika en gang, jeg også... Vente til ungene blir litt større kanskje, som den engstelige hønemora jeg er (",)

  SvarSlett
 2. Fortsatt like spennende å høre om turen du har hatt.
  Fine souvernier du har fått med deg. Enig, slike små skatter er mye bedre enn masseprodusert juggel som øses frem for turistene:)

  Klem

  SvarSlett
 3. Flotte bilder:)) Ha en fin dag! Hilsen Lise

  SvarSlett
 4. Hei
  For en koselig og spennende blogg du har :-) Her var det kjekt å være og jeg kommer gjerne igjen.
  Har alltid hatt lyst å reise til Afrika som humanitær hjelp på en eller annen måte.
  Så innlegget fra juni fra mat og helse, er du lærer?
  Ønsker deg en fin søndag

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails