søndag 22. august 2010

et middagstips


Jeg er glad i å lage mat, men det er ikke alltid like kjekt å lage mat til bare seg selv. Derfor setter jeg pris på sunn og god mat som er enkel og rask å lage sånn til hverdags. 

Her er denne ukens torsdagsmiddag :-) til ett stykk menneske.

1 kyllingfilét
1 porson ris
litt squash
litt løk
2 sjampinjonger
litt vann
salt
pepper
østerssaus

Klipp kyllingen i passe store biter. Stek kyllingen. Legg den til side. Kutt opp grønnsakene i passe store biter og stek dem. Ha i kyllingen. Krydre med salt og pepper, ha i litt vann og ønskelig mengde østessaus. La det koke opp. Server med ris.


For den som måtte lure:
Østerssausen kjøpes på glassflaske som man kan helle akkurat det en trenger av... Min er kjøpt på en asiamat-butikk, men de pleier å ha sånt på litt større dagligvarebutikker også :)
Når jeg sier passe mener jeg så store biter som du ønsker.
Når jeg sier litt mener jeg ca.1/2 dl
..eller mer..eller mindre ;-)
Rettenen kan lages med stort sett de grønnsakene du ønsker. Jeg pleier å ta det jeg har for hånden.


Retten kan sikkert pyntes på og krydres i uendelig mange variasjoner, men det er ikke alltid man orker å tenke på det når maten skal stå på bordet så fort som mulig. Jeg tar meg visstnok likevel tid til å finne fram en serviett, fint bestikk og et fint glass. ;-) Det er lov å nyte maten selv om man dekker til én!

3 kommentarer:

  1. nam!
    det så godt ut, det må jeg prøve!

    SvarSlett
  2. Viktig at maten ser innbydende ut,selv om det er kun en som skal spise! Nesten enda viktigere da, for at det skal føles hyggelig.

    Så kjempegodt ut, tror jeg skal prøve det.
    men vi hadde noe liknende her i uka, bare med renskåret svinekjøtt!

    SvarSlett
  3. det ser kjempe godt ut! tusen takk for tips. Håper du får en flott uke.
    Klem Igi

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails