lørdag 3. oktober 2009
plommelyden..
"Plommelyden" står det på et skap på kjøkkenet til min gode venninne med bloggen Blesscount. Derfor tenker jeg på henne når jeg for første gang i mitt liv lager plommesyltetøy!!
Jeg som opprinnelig er fra nord synes det er veldig eksotisk med frukt i hagen. hehe.. Disse er til og med fra sørlandet! Plommene har jeg fått av en god venn. Tror de er fra hagen i barndomshjemmet. Aner ikke hva slags type plommer det er, men de er søte og deilige! :-)
På "klikk.no" fant jeg en oppskrift med kanel i. Nå dufter det deilig av kanel og syltetøy fra kjøkkenet mitt :-) Jeg tar meg friheten å legge et eget navn på syltetøyet ;-)
Plommelyden
Ingredienser:
2 kg plommer
700 g sukker
2 dl vann
1 stk sitron, saften av den
3 stk kanelstang
1 pose jam syltepulver
Fremgangsmåte:
Kok opp vann, kanelstenger og sukker.
Ha i delte, stenfrie plommer og la det koke til plommene er møre.
Tilsett syltepulver og kok videre i 2 min.
Hell på varme, rene glass.
Legg på tette lokk.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Mmmm...så godt det så ut da, Monica. Her har du fått 10 husmorpoeng sånn helt uten videre! Jepp!
SvarSlettHar aldri laget plommesyltetøy, men det er fordi jeg ikke har plommer selv;)
God helg-klem!
hei monica !
SvarSlettså godt det så ut. æ er jo å fra nordnorge, å kanskje er det derførr æ ikke har smakt plommesyltetøy? d vet æ ikke, men æ har no ikke jort det. er det å anbefale eller?
Æg har nybakte brød! Tar du med dæg litt sånn deilig plommesyltetøy, så lunjsa vi ilag?? Æg spandere kaffe!!
SvarSlett(",)
ska ikke si d til nån ;) hihi
SvarSlettvi må no ta en prat en dag snart. lenge sian sist no.