lørdag 26. november 2011

det store julepuslespillet


I morgen, 1.søndag i advent er dagen for å fylle på med julestemning og kos! I kirka mi Intro har vi satt opp et julespill i våre lokaler i Kirkebakken 34 i Stavanger. Det er åpent for alle, så er du i nærheten er det bare å ta turen innom kl. 13.00 eller kl. 16.00. Forestillingene er gratis og passer for både store og små :)


Her får du en sniktitt på de fine kulissene med skomakergata-tema. De har kommet på plass i løpet av uka og vi har til og med fått øvd litt ;) I år spiller jeg torgkona, og har dermed ansvar for julegrana! :)


Nå gleder jeg meg veldig!! 


søndag 20. november 2011

Enkel oppskrift på heklede fluesopper


Jeg har startet en liten produksjon av heklede fluesopper.. eller julesopper som jeg liker å kalle dem. Egentlig skulle jeg bare lage et eksempel for 9.klasse slik at de kunne hekle slike i kunst og håndverkstimene frem til jul... men så var det så gøy!!De er veldig enkle å lage og det går rimelig raskt. Det er lett å lære oppskriften utenatt hvis man skal starte storproduksjon eller lære bort til 9.klassinger.. hehe..


Jeg fant fram litt restegarn. Derfor blir de litt ulike. Liker at man bytter farge og må sy litt midt i prosjektet. Da blir det ikke så ensformig, og man kan ikke utsette syingen til man har heklet en hel haug med sopp.. jeg har brent meg på liknende prosjekter før...


Oppskriften fant jeg på DROPS Design Garnstudio. Der ligger det mange fine gratisoppskrifter på diverse hekle- og strikketøy. Her er link til julesoppene! De har også en hel side med tips til juleverksted. :)

lørdag 19. november 2011

Lykt av bjørkeved


Jeg liker naturelementer i interiøret. Spesielt nå som det er vinter. Har lagt kongler i en glasskrukke og er ganske så klar for jul.. Må innrømme at jeg har begynt å pynte sånn smått.. hehe.. for meg er det er aldri feil med jul i november!


Denne lykta fant jeg på Byrkjedalstunet sist helg. Den ser veldig norsk ut, men på undersiden er det en lapp som forteller meg at den er "Made in China"!! Produktet er fra Broste Copenhagen. De har forøvrig mye annet fint. Kanskje noen julegavetips å finne der..


Jeg leser Bolig pluss og syntes det var kjekt å se at de fine glassbrikkene i bjørk som Anette med bloggen Opalveien har laget var avbildet i den ferskeste utgaven! De er kjempefine og en god idé!!

 Bildet av glassbrikkene har jeg lånt fra Opalveien :)


onsdag 16. november 2011

Quesadilla med chorizo og brie


Jeg fant denne oppskriften på matprat.no og tenkte jeg ville dele den med deg. :) Har en App på telefonen og kom tilfeldigvis over oppskriften en dag jeg var rådvill i butikken.

Mye smak og veldig godt. Skikkelig "kvess" som de sier her i Rogaland!

Til to personer trenger du:
75g chorizopølse i tynne skiver
3 hvetetortillas
125g brie
1 tomat
litt ruccula salat

Legg skiver av chorizopølse, tomat, brie og ruccula på halve tortillaen og brett over.
Stek tortillaene på begge sider på svak varme til de er gyldne. Skjær i biter.

Serveres gjerne med guacamole og salsa.

Lykke til!

søndag 13. november 2011

koppestell


I helga var jeg og noen gode venner på hyttetur i Sirdalen. Veldig kjekt med hyttekos! :)


På vei ned stoppet vi på Byrkjedalstunet og handla litt..


Skulle egentlig bare se etter noen julegaver.. men endte opp med å kjøpe en gave til meg selv.. igjen hihi :)

Jeg har koppedilla, og falt for disse tøffe koppene fra Bloomingville. De er nydelige!


Jeg kjøpte to fat også. Passer perfekt til frokost. :)

tirsdag 1. november 2011

På et marked i London eller på bedehuset i bygda


Her er noen kortmapper som jeg har laget til eplabutikken min :) Håper å få lagt ut litt der i løpet av neste uke.


 Vet jo ikke om det er noe folk vil ha, men de var veldig morsomme å lage!


Tenker at det hadde vært fint å gå på et marked i London for eksempel.. med pengene i en sånn mappe..  og kjøpe økologisk syltetøy og deilige bakverk.. hehe..  jeg drømmer meg nok fort bort og romantiserer storbylivet..


De hadde for så vidt fungert godt på et marked i Afrika også.. eller på basar på bedehuset.. eller på shoppingtur en lørdag i Stavanger.. ja.. jeg tror de passer godt uansett setting jeg! ;)

Ha en fin uke!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails