torsdag 28. april 2011

atlas


Jeg har lyst til å vise dere noen bilder av et atlas jeg fant på søpla. Som dere kanskje har fått med dere er jeg begeistret for kart. Denne falt med andre ord i god smak!


Det verste er at jeg husker at vi hadde dette formatet da jeg gikk på grunnskolen. Håper virkelig kartene var noe mer oppdatert enn i denne gamle fra 1947. Nostalgisk blir jeg uansett når jeg blar meg gjennom atlaset.


Jeg måtte se litt på landene jeg har vært i.. er jo spesielt glad i Afrika.. og fant ut at Tanzania het TanganyikaTerritory eller Tanganikaland og når jeg studerte videre fant jeg mange ulike navn som man ikke bruker lenger.. de står i alle fall ikke på dagens kart. :-) Fikk lyst til å reise til Rhodesia eller til Kapplandet.


Jeg har den siste tiden hatt mer enn middels lyst til å reise.. sitte på hyggelige gatekafeer, drikke kaffe, se på folk.. se nye ting, smake nye ting, lukte nye ting.. høre nye lyder og fremmede språk.. sukk!


Kanskje jeg da kan få bruk for denne gamle boka i engelsk gramatikk... hm.. nå følte jeg meg veldig lærer siden jeg også har tatt denne med hjem.. jaja jeg er jo lærer..

onsdag 27. april 2011

lokal produksjon - scones


Jeg synes det er kjekt å kjøpe mat som er produsert lokalt. Det er jo litt inn også.. hehe..  Jeg fant denne melblandingen fra Stangeland Mølle. Dette er en sconesblanding som er enkel å lage. Stangeland Mølle ligger i Sandnes og kan by på flere typer melblandinger og mel. Liker det fargerike designet på posene og får lyst til å kjøpe flere typer sånn at de kan stå ved siden av hverandre i skapet.. ta en titt her.


Jeg er ikke vant til at scones er så søte, men liker du det er denne midt i blinken. De er veldig gode med smør og brunost. Jeg har en pakke til stående i skapet.  Jeg vil nok tilsette et egg i deigen når jeg skal bruke den.. syntes det ble mye smuler. :-)

mandag 25. april 2011

Vaffel i silikon


Jeg har bare vært hjemme i påsken og har derfor gitt meg selv en aldri så liten påskegave. Nemlig en vaffel i silikon. Den kjøpte jeg på Frk.Lykke i Sandnes.


Var første gang innom nå i påsken etter et tips fra bloggen Kronprinsessene. :-) Likte butikken veldig godt. Spesielt store puter med trykk, flettestrikkede vaser og japanske interiørbøker. Desverre var ingen av interiørbøkene om Japan, bare på japansk. Kommer garantert til å ta flere turer innom Frk. Lykke.


Vaffelen kan brukes som gryteunderlag eller som gryteklut. Jeg syntes den var morsom og fin. Den kommer fra Barkbazar, og er ekte norsk design. Du kan gå inn her for å lese om jentene som har laget dem.


Den flotte hvite vasen som dere ser på bildet fant jeg på loppemarked i år og bildet på veggen bak kjøpte jeg på en bruktbutikk. Jeg liker kart. :-)


Kvistene i er fra hagens plommetre. Nå har det begynt å blomstre så fint! Har pyntet med egg.  På eggene har jeg limt på motiver fra sevietter med decoupagelim. Jeg har laget noen for et par år siden (se her) og fant ut at jeg ikke var like tålmodig i år.. Jeg bestemte meg for at det var flott med hvite egg også!

Håper alle har hatt en like fin påske som meg! :-)

mandag 18. april 2011

påskekluter


Jeg har fått en ny bok i hus. Den heter Flettestrikking. Boka er full av teknikker, mønster og oppskrifter.


Denne nyanskaffelsen har satt igang et aldri så lite strikkeprosjekt her hos meg.. selv om jeg egentlig hadde sluttet å strikke.. Jeg liker å lære nye ting, og nå ville jeg plutselig lære meg mange ulike måter å strikke fletter på.

 
Dette har resultert i noen fine påskekluter, alle med ulike mønster. De er ikke like i størrelsen.. bare nesten :-) De fleste har jeg gitt bort i påskegaver. Jeg knyttet en hyssingsløyfe på til pynt.


Målet er selvsagt å bli en bedre strikker, men også at det snart skal ligge en ny, fin, brun og flettemønstret pute i min sofa... Jeg har ikke startet på den enda.. det var altfor kjekt å strikke kluter..


Jeg har strikket med  pinne str. 4 pluss en kortere hjelpepinne til flettingen. Har brukt et bomullsgarn fra Gjestal spinneri. Det heter Bomull Sport. De selger det rimelig på Sparkjøp. ;-)


Inne i boka er det veldig gode forklaringer på hvordan man strikker. Både bilder av prosessen og flere typer diagrammer og oversikt over strikkeforkortelser. Det er også oppskrifter på ulike prosjekter som passer til de ulike flettene. Boka kan du for eksempel få kjøpt her, men sikkert også mange andre steder på nettet eller i bokhandler.

lørdag 16. april 2011

Har du noen vasketips?


I år har jeg startet et uendelig prosjekt. Nemlig rundvask. Hjemmefra har jeg lært at om våren lar man leiligheta få en skikkelig vask. Jeg må innrømme at jeg ikke har vært så flink til å holde denne tradisjonen i hevd, men så har jeg jo flyttet en del og vaska meg ut mange ganger de siste ti-tolv årene..


Nå som sola skinner inn vinduene og alt støv plutselig dukker opp har jeg sett meg nødt til å ta vaskefilla fatt. Nei det nytter ikke med en vanlig helgevask hvis man skal ta livet av alle hybelkaninene. Jeg har skrubbet og tørket på de utroligste steder.. og fortsatt har jeg bare tatt stua.. Hva gjelder?? Dette tar utrolig lang tid... Tror jeg får ta ett rom i mnd.. og da er jeg vel ferdig i august.. hehe.. Vasker du rundt?? Jeg er i alle fall veldig klar for både gode vasketips og påskeferie!!


Egget har jeg hatt i flere år nå. Det er fra Lisbeth Dahl. Koppen kjøpte jeg på loppemarked sist helg. Den er fra England :-)

torsdag 14. april 2011

Belysning


Jeg har nå to nye lyskilder i min leilighet. Den ene er denne lykten fra Kremmerhuset. Liker den veldig godt. Den lager fine mønster på veggen bak når det er lys i den. :-)


Den andre lyskilden er den lilla glasslampa. Den fant jeg på søpla sist helg. Var den ikke fin?? Jeg fallt i alle fall helt for den. Den har ikke fått noen skjerm enda.. kanskje den ikke skal ha det heller.. jeg har vurdert å kjøpe en sånn svær lyspære som det ikke skal være skjerm på.. Synes foten på lampa er så fin, og vil ikke at den skal drukne under en diger skjerm.


En venn som er elektriker byttet ut kontakten. Den som var på hadde ingen joring. Men nå funker den fint! Synes det er kjekt å finne skatter på søpla eller loppemarked... men jeg er ikke så glad hvis jeg må pusse tingene opp.. for eksempel male dem.. hehe.. men er det noe jeg virkelig vil ha skal du nok se at jeg får svingt kosten!

tirsdag 12. april 2011

påskeliljer


Noen hevder at jeg har tatt helt av med påskeliljer. Jeg er helt uenig! :-) Jeg digger at jeg endelig kan plante ute i krukkene mine!!


Inngangspartiet mitt er veldig grått.. både murvegg, brostein, hagemøblene, sinkbøttene.. Det er greit nok det, men jeg like farger. :-) Jeg kjøpte jo betongrosene.. men kom på at de også var grå.. hehe.. og så fant jeg noen små steiner jeg ville pynte med.. og så var de grå de også.. Heldigvis kom jeg på at jeg kunne ta med meg noen grå rekvedbiter fra stranda... hehe..


Selv om det er mye grått er jo plantene veldig flotte og fargerike. Synes rekveden er med på myke opp inntrykket. Det samme gjør det BRUNE kvisthjertet jeg kjøpte på en koselig interiørbutikk rett ovenfor Drømmeplassen i Kristiansand.


 I den ene krukken har jeg laget et lite reir med steinegg fra stranda. :-)


Jeg vet egentlig ikke om jeg liker sånne figurer i hagen eller på trappa.. med mindre det er en hagenisse da.. hehe.. men så ble den lille trespurven med hjem fra loppemarked i helga.. Jeg liker den jeg. Ja... jeg liker visst figurer i hagen likevel.. i alle fall mine egne ;-)


fredag 8. april 2011

bokskatt i banankasse


Jeg liker ord. Jeg liker å lese. Jeg liker bøker. Jeg liker bøker i interiøret. :-)


Jeg drømmer om at en vakker dag skal jeg ha mitt eget lille bibliotek. Jeg er dessverre et stykke unna. Både når det gjelder plass og antall bøker.. :-) men kommer tid kommer råd.. (hehe.. mye mulig råd står for noe annet enn penger da.. men men..)


Jeg har nå fått kloa i en hel banankasse full av gamle klassikere!! Fantastisk! Hadde til og med en tom hylle som de kunne stå i. :-) Føler at jeg som norsklærer nå stolt kan vise frem boksamlinga.. hehe..


Etter dette har jeg virkelig fått sansen for IVAR!!!


onsdag 6. april 2011

Du veit ikkje kor vakker du er


Jeg har fått en veldig koselig og fin gave! Den har jeg fått fra en liten familie som jeg rett og slett har adoptert her nede i Rogaland. Det er fint å låne noen andre når jeg ikke har en egen familie her.


Gaven er en forsinket fødselsdagspresang. Det er en matplate.. fjøl.. eller hva det nå kalles.. Ja, hva sier du? Den er laget for å brukes som tallerken til brødskiver. (haha nå fikk jeg det for meg at jeg skulle skrive brødblingser i stedet for skiver.. men det er et ord som ikke ligger i mitt vokabular til vanlig.. hva skjedde?)


På fremsiden er det blilde av  en sol bak et tre og et nærbilde av en lyktestolpe. Der står det: "Du veit ikkje kor vakker du er". Femåringen i familien jeg fikk det av mente at det heller burde stått " Du veit kor vakker du er!", for Gud hadde jo skapt meg, så da visste jeg jo det. :-) Jeg må smile av at han sa det hver gang jeg spiser fra brettet.


På baksiden ser det ut som et gammelt respatexbord. Det er morsomt. Jeg husker at vi hadde både respatexbord og sånne plater med respatexmønster hjemme da jeg var liten. Og et med smurfemønster.. det har jeg fremdeles. Hadde dere sånne da du var liten?


For den som måtte undre tror jeg det er kjøpt på DesignTorget i Oslo, men produktet kommer fra Ola Og Kari.No. Ta en titt innom! Der var det mye fint og morsomt!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails