onsdag 30. mars 2011

betongroser


Jeg tenkte at tittelen på dette innlegget hørtes litt ut som en roman.. kanskje en oppvekstroman.. hehe..  så jeg googlet "betongroser" og fant ut at det faktisk var en roman som het "Betongrosene".. hehe.. men det var ikke det dette innlegget skulle omhandle..


 Jeg var innom Plantasjen her om dagen for å kjøpe noen vårblomster. Jeg fant disse tre søte tulipanene i en krukke. Tror de skal holde lenger når de står med rot.. eller heter det løk.. :-)


På vei gjennom butikken fant jeg selvfølgelig noen andre småting.. hehe.. Jeg ble så glad da jeg oppdaget betongtulipaner. Tenkte de skulle stå ute på trappa når jeg etterhvert får satt noe nytt i krukkene der.. De var veldig rimelige. 9kr for den lille og 19kr for den store.


Dagen etter la jeg plutselig merke til toppen.. og forsto at det ikke var betongtulipaner, men betongroser.  Det var jo tulipaner jeg ville ha!! Er utrolig overrasket over at jeg ikke så det.. jeg var bare så innstilt på at det skulle være tulipaner at det var det jeg så.. hehe..

mandag 28. mars 2011

cupcakestativ


Et nytt møbel er i hus! Jeg har nemlig gått til anskaffelse av et cupcakestativ.. eller muffinstativ :-) Det tar jo litt plass, men kan demonteres og pakkes bort. Jeg er storfornøyd med kjøpet!


Jeg har kjøpt mitt stativ på ebay til en litt billigere penge enn det jeg til nå har sett på nettbutikker og i forretninger. Det rommer  23 muffins. Har foreløpig bare brukt det to ganger fordi det ikke er så ofte man baker så pass mange muffins. MEN det er superkjekt til fest!!


Bunnen er sjokoladekake og toppen er ostekrem. Jeg har prøvd ut flere forskjellige bunner fordi jeg ikke liker det når de blir for søte på smaken. Ostekremen er jo også veldig søt. Etter å ha prøvd meg litt fram har jeg endt opp med å lage mammas nydelige sjokoladekakeoppskrift. Hadde i litt mer mel og stekte de selvfølgelig ikke like lenge som en sjokoladekake. Det gikk litt på slump, men resultatet ble heldigivs vellykket.


Muffinsformene er av merket Donna Hay og de har jeg også handlet på ebay. Liker at de er litt duse i fargen. Synes det er vanskelig å finne muffinsformer som passer til guttebursdager, men disse var fine.


 Hva sier du? Muffins eller cupcake? :-) Jeg bruker begge ordene litt tilfeldig.. er ikke så glad i uttalen "møffin" da.. hehe.. smak og behag..


søndag 27. mars 2011

eplemost og fødselsdagskort


I helga har jeg vært i en trettiårsdag. Veldig koselig! Der fikk vi servert en eplemost som jeg er veldig glad i. :-) Jeg kan begynne å klø veldig i halsen av noen typer eplemost, men denne er finfin!
Da jeg var i Kristiansand i vinterferien fant jeg ut at jeg kunne kjøpe sånne i dagligvarebutikker på sørlandet og kjøpte et par flasker som "forsvant" før jeg kom hjem. 


Jeg synes også at flaskene er veldig fine og når man har tømt de kan de jo brukes som vannkarafler eller vaser eller.. ja.. u name it.. 


Jeg bakte muffins som jeg hadde med meg til festen. Selvfølgelig skulle de stå i det nyinnkjøpte cupcake-stativet mitt! Jeg skal poste et innlegg med bilder om ikke lenge. ;-)


 Dette er kortet jeg ga. Det er et kunstkort med bilde av hermetikkbokser og det er laget av Andy Warhol. Kanskje ikke et typisk fødselsdagskort, men jeg likte det så godt.. Mulig det var yndlingsfargen min rød som gjorde utslaget.


Ønsker alle som titter innom en spennende uke!

fredag 25. mars 2011

to fluer i en smekk


Jeg har vært så heldig å få to awarder denne uken!! Til tross for at jeg ikke poster så ofte innlegg for tiden. Det var veldig koselig og inspirerende!! Kanskje var det det lille puffet jeg trengte. Har i alle fall grublet på noen nye innlegg.. Tusen takk skal dere ha! :-)

Inspirerende blogg-award har jeg fått av søte Fru Kruse med bloggen Blesscount. Hun poster innlegg med fine bilder fra hjemmet, kreative løsninger, god mat og inspirerende stæsj fra nettet! Virkelig verdt et besøk folkens! :-)

Jeg ønsker å gi awarden videre til
 Catje
Fru Sinnes
Opalveien
Frk. Knapp
Artige ting

Alle disse deler sånt som er fint for både øynene, tankene og kreativiteten! Smil og takk til dere for det!

Dere får nå oppgaven og gi den videre til inspirerende blogger med under 100 følgere. (Hvis det passer! Red. anm.)


Den andre awarden jeg fikk heter Beautiful blogger.  Den fikk jeg av Tonje med bloggen Dagdrømmeren. Hun fanger vakre hverdagsøyeblikk og fester de til "papiret". Jeg møtte henne sist helg på bloggtreff i Rogaland. Tusen takk for award! :-)


I forbindelsen med awarden er det noen spørsmål jeg skal svare på og her er mine svar:

1. Ta opp nærmeste bok og slå opp på side 18, linje 4. Hva står det der?
Det er Knut Hamsun sin Benoni og Rosa. Der står det: "..døren med et rykk." Hehe veldig kort linje. Jeg lånte den på biblioteket på torsdag når jeg var der sammen med elevene.. viktig å være et godt forbilde.. hehe.. jeg lover, jeg skal lese den og like det også!
2. Hva er det siste du så på tv?
Et program om to damer med en muffinsbutikk..
3. Bortsett fra datamaskinen, hva hører du nå?
At en venninne heller vann i glasset sitt.
4. Når var du sist ute, og hva gjorde du da? 
Jeg var på shopping og besøk i går.. pluss at jeg skifta eksospotter på bilder.. sukk..
5. Hva har du på deg nå?
Dongeri, en grå sliten jakke og en sort topp.
6. Hva er den siste filmen du så?
Remember me
7. Skulle du kunne overveie å flytte til utlandet? 
Ja det kunne jeg godt ha gjort.

Jeg vil gi awarden videre til
Ida og Muskatt
Mrs Hardy
Tulip
Den gode feen
Fru Kruse

Ønsker alle en fortreffelig helg!!

søndag 20. mars 2011

oppskrift på heklede lykter


I vinter har jeg heklet noen nye lykter med litt duse farger. Føler de står i stil til årstiden og hvordan det som regel ser ut utenfor vinduet her i Rogaland.. minus snødagene når alt er hvitt da ;-)


Liker at interiøret gjenspeiler årstiden. :-) Men jeg elsker friske farger, også på vinteren. Liker tanken på at jeg har kledd på de klalde harde glassene noe mykt og lunt mens vi venter på våren..


Jeg har heklet med bomull sport fra gjestal og heklenål 3,5 og har heklet rundt ulike glass etter som jeg tømte glass på kjøkkenet mitt. Legg opp lm slik at det når rundt glasset nede. Fest sm lm til en ring med en km. Hekle to omg (eller fler hvis du vil) med fm. På omg tre hekler du 4lm(stav +lm). Hekle så en stav + en lm i annenhver fm i forrige omg slik at du får firkantede huller. Fortsett med en omg fm, en omg staver og lm (gjentar omg 3 og 4) til du nærmer deg høyden på glasset. Hekle så noen omg fm der du smalner (hoppe over en fm noen gr) inn slik at stoffet kan ligge tett rundt glasset. Fest trådene og tre på glasset. ;-)

onsdag 16. mars 2011

Pikekyss eller marengs


Jeg har lært å lage marengs eller meringue som det så fint heter på fransk :-) Ikke vanskelig og søtt og godt.


Marengstoppene tar seg godt ut på glassene fra Ikea. Skikkelig feminin mat. Rosa marmorert med organiske former og sukkersøt på smak. Steker man marengsen litt lenger får man sprø pikekyss. Søt ikke sant??


Oppskriften fant jeg i februarnummeret av Boligdrøm. Har du ikke bladet finnes det mange oppskrifter ute på nettet som sikkert er like gode ;-) Denne var ganske lik den jeg brukte.


På bordet ligger en av mine nye voksduker. Jeg kjøpte to på Stoff og Stil i Kristiansand nå i vinterferien. Denne er som du ser gjennomsiktig med hvite blomster og den andre er blå med hvite prikker. Veldig rimelige og man kjøper de metervis.

 

Jeg må innrømme at det er litt uvant med plast på bordet..så vi får se om det er noe jeg kan leve med.. jeg har jo ingen barn, så her er det bare jeg som søler.. hehe.. kan være jeg trenger den likevel..
søndag 13. mars 2011

en pizzabolle


I helga hadde vi en kidskonferanse i kirka jeg går i.
Da serverte vi deilige grove pizzasnurrer,
eller "pizzaboller" som noen sier her på vestlandet.. 
Her er oppskrifta.

Den røde bollen er fra Søstrene Grenes.
Liker fortsatt rødt best. :-)

torsdag 3. mars 2011

Smak


I de siste årene har jeg kåret min favorittsmak. Og selv om man skulle tro det, er det faktisk ikke sjokolade! :-) Flaska med  Balsamico eddik er fra Oliviers & co. En liten gave til meg selv.. hehe.. Nydelig på laks og ser fram til å prøve den på tynn italiensk pizza med ruccola salat... mm...


I 2009 var faktisk balsamico eddik min favorittsmak mens i 2010 var det sweet chili saus som nådde høyest opp på lista. :-) hehe.. kanskje ikke helt forventa.. men likevel de beste.

Så hva blir favorittsmaken i 2011? Wasabi kanskje..

onsdag 2. mars 2011

geita mi


Denne puta i geiteskinn kjøpte jeg til meg selv fra foreldrene mine i bursdagsgave nå i vinter. Jeg hadde sett på den før jul, men bestemt meg for å ikke spandere den på meg selv..  :-)


Nå har jeg den fine og myke puta her i sofaen min. Er veldig fornøyd med kjøpet og det er jo ekstra kjekt at det var en gave fra mamma og pappa.


Det er noe med det å ønske seg noe en stund.. man blir kanskje mer takknemlig når man endelig får det i hus. :-) Og kanskje er det akkurat disse tingene som man får i gave eller har ønsket seg lenge man blir mest glad i..


Puta er fra Feel. LinkWithin

Related Posts with Thumbnails