mandag 29. november 2010

tunikakjole


Jeg fikk lyst til å vise fram en søt kjole som jeg har strikket til ei lita jente. Håper den kan være varm og god i vinter. :) Liker godt de duse rosa- og lillatonene. Tror den vil kle henne godt!


Oppskriften fant jeg i Lanett Baby nr 0914 fra Sandnes garn. Tunikakjolen er strikket i størrelse 3-6 mnd. Veldig kjekt å strikke klokkekanten nederest, men det var litt av et antall masker som måtte legges opp. I oppskriften hadde de brodert sirkler på overdelen og heklet picoter, men jeg likte bedre at den var enkel.

søndag 28. november 2010

Julekuler


Jeg hadde ikke tenkt at jeg noen gang skulle orke å strikke julekuler.. men nå har jeg faktisk fått dilla!! hehe..


I boka Julekuler fra Arne og Carlos er det mange fine mønster. Lun og bondsk julepynt!


Koste meg veldig med å lage disse tre og ser ikke bort i fra at det kommer flere på pinnene etterhvert. Tenker det er en fin julegaveidé.


Ønsker alle en fin 1.søndag i advent!

lørdag 27. november 2010

Ugler i mosen


Jeg jobber som lærer på en 1-10 skole. Jeg underviser i kunst og håndverk på ungdomsskolen, og det er alltid kjekt å se hva andre klasser lager.


3. og 4.klasse har et vindu inn til klasserommet fra korridoren. Disse uglene har jeg sett på hver dag når jeg har hasta forbi bort til klasserommet mitt. Denne uken var jeg så lur at jeg tok med kameraet en dag og fikk knipset noen bilder av dem.


Liker de veldig godt. Skaper skikkelig lun stemning og er et humoristisk og koselig innslag i klasserommet. Kan tenke meg at det er noen foreldre som får en liten ugle i julegave.Dette er en enkel og god idé for barn! Uglene er strikket i rett strikk og med to farger. De har knappeøyne og brodert nebb og føtter. De sitter på en kvist av trollhassel.

fredag 26. november 2010

familiesøndag


Denne uken har jeg vært med på å forberede familiesøndagen i menigheten min Intro. Vi skal ha et kjempekoselig julespill med skomakergatastemning. Her får du en sniktitt på de fine kulissene! Gleder meg enormt!!


Det er intro kidz som har ansvaret for skuespillet, men vi har mange bra folk med fra andre team!! Veldig kjekt!! Denne uken har vi satt opp kulisser og øvd på skuespillet.


Synes kulissene ble veldig bra! I morgen skal jeg gå gjennom alle replikkene mine og sjekke ut kostymet. Jeg spiller den koselige dama i billettluka. Der bor jeg sammen med tøflus, så jeg er vel en Jens-Petrus i kvinnelig form.


Det er gratis inngang og du finner oss klokken 16.00 på søndag i Kirkebakken 34 i Stavanger!! Velkommen!!

onsdag 24. november 2010

julekrybbe


Jeg liker julebudskapet og hadde bestemt meg for å kjøpe en julekrybbe i år. Jeg har faktisk aldri feiret jul hjemme hos meg selv, fordi jeg reiser til foreldrene mine i jula. Har derfor ikke pleid å handle inn så veldig mye juleting, men det kommer noe nytt hvert år ;-) hehe.. så helt tomt kan man ikke si at det er i stua.. 


På Søstrene Grene fant jeg disse fine hvite figurene. :)Hadde sett for meg at jeg nok måtte legge i en slant for å få tak i en flott julekrybbe, men denne kostet lite! Det er nemlig et hobbysett som man kan male selv. Og det fulgte med pensler og maling.


Jeg synes de fungerer utmerket slik de er nå og har gitt bort malinga. :)  Har satt de på utstilling på muren mellom kjøkkenet og stua.


Siden de er hvite føler jeg at jeg kan ta de fram i god tid før jul uten at noen rynker på nesa. hehe.. og det passer godt, for det meste er faktisk framme her leenge før det kimer i klokker..


Liker å pynte med kongler og pepperkaker også. Og masse engler, fugler, lys og fine julekuler på fat ;-)

lørdag 13. november 2010

bake kaker søte


I dag har jeg bakt pepperkaker og hørt på julemusikk. :) Ikke en dag for tidlig spør du meg! Jeg har koset meg skikkelig og hatt en deilig lørdag! Har til og med vært på en grøtmiddag der grøten var laget av melk rett fra kua(fra tanken på gården)!! I kveld slapper jeg av med blogglesing og tv-titting. Nyter livet!


Liker veldig godt å bake, og pepperkaker har sin egen sjarm! Jeg er nok litt vel nøye med at fasongen på kakene skal være riktig. Kjevler derfor deigen ut på bakepapiret slik at jeg ikke må løfte kakene over på stekebrettet. ;)


Jeg samler på pepperkakeformer. Har flere enn jeg trenger, men får visst aldri nok. Hehe.. Årets favoritter er Tobias tårn og løven som jeg kjøpte i Kardemommeby i sommer, og den fine nordiske elgen fra Ikea. :-)


Synes det er dekorativt med pepperkaker til jul og de holder seg godt i slike glasskrukker fra Ikea. Har en krukke stående til pynt på kjøkkenet, og et par til som kan fylles opp med annet godt etterhvert. :)


Mailegboksen fikk jeg av min mor i fjor. Liker den veldig godt. Den har 24 tall på lokket, så kanskje den er en julekalender??


Fikk ikke pyntet alle i dag, så de ligger og slapper av i en koselig hjerteboks jeg fant på Fretex for noen år siden. :-)

fredag 12. november 2010

uten en tråd


 Jeg har et nydelig og gammelt rundt bord i stua, men jeg synes det er vanskelig å finne duker eller brikker som passer.


Den siste tiden har jeg bare laget en gruppe med ting oppå noen fine interiørblader. Synes det ble veldig fint jeg! :)


Det hadde likevel vært digg med noe nytt i adventstiden. Er på utkikk etter noe som kan fungere. Tips mottas med takk!! ;)

tirsdag 9. november 2010

julemagasiner


Jeg samler på julemagasiner. Nå har jeg gått igjennom samlingen min og har kommet skikkelig i julestemning! :-)


Tror jeg har kjøpt alle norske juleblader de siste årene. De eldste bladene jeg har er fra 2001.. :-) De inneholder alle gode tips, oppskrifter og juleinspirasjon til mat, pynt, gaver og kos! Tror jeg er klar for juleforberedelsene nå!!


Har lurt litt på å skaffe meg et svenskt julemagasin.. er litt svak for skandinavisk jul.. Har du et godt tips??

mandag 8. november 2010

TOMS shoes

Har du skapet breddfullt av sko og trenger en god unnskyldning til å handle flere?? Sjekk ut TOMS shoes!!
Grunnleggeren bak TOMS shoes, Blake Mycoskie ønsket å lage en bærekraftig bedrift og samtidig kunne hjelpe mennesker i tredje verden gjennom prosjektet. "One for one", sier han, og for hvert kjøpte par sko deles det ut et par sko til et barn i et uland.

Han hadde selv opplevd å se barn i uland med sår og sykdommer på beina fordi de ikke hadde sko, og ønsket å gjøre noe med det. Noen steder kan ikke barn gå på skole uten sko. Det er tragisk at mangelen på noe som er en selvfølge for oss, faktisk kan bety at barn ikke får den utdannelsen de kunne fått.
Mycoskie sier at å gi er kjernen i TOMS shoes, og mener det kan være kjernen i alle typer organisasjoner. Siden prosjektet er bærekraftig trenger han ikke å være avhengig av donasjoner for å kunne fortsette og fortsette med å gi.Her inne kan du handle eller finne butikker i Norge! Silver Morocco Women's Classics er mine favoritter! :)

søndag 7. november 2010

norsk design


Søndagsmorgen med rykende fersk kaffe i ny gammel kopp fra Fretex. Nett-tv, blogglesing og deilige ulltøfler. Her slapper man av og nyter livet! :)


Likte fasongen og fargen på disse to koppene så godt at de fikk være med hjem til meg. Synes de er passe maskuline i forhold til mine greengate kopper, så nå kan kommende gjester av hankjønn puste lettet ut. ;)


Ha en deilig søndag folkens!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails