lørdag 30. oktober 2010

nå er han her :)


For en stund siden postet jeg et innlegg om en liten venn som var på vei. Venninna mi har fått det til igjen, og født en nydelig liten gutt!


Buksa er ferdig og overlevert! Den ble veldig myk og god! Jeg har brukt lanett babyull fra Sandnes garn og pinne 2 og 2,5. Den passer ikke riktig enda, men jeg gleder meg til å se den på!


 Liker at den er litt vid i fasongen. God plass til bleierumpa og til å bevege seg. :) Jeg strikket en grønn bukse i sommer og likte mønsteret godt at det nå ble en til i blått.


Oppskriften har jeg hentet fra Sandnes garn sitt hefte nr. 0914, der oppskriftene er fra 0-4 år. Likte flere av de andre oppskriftene i heftet og ser ikke bort fra at det kanskje havner noe på pinnene allerede i dag ;)

torsdag 28. oktober 2010

tunfisk til middag


For en tid tilbake var jeg på middag hos en kamerat. Han disket opp med tunfiskfilét! Nydelig og sunt! :-)


Tunfisken er kjøpt på en asiabutikk. De er smurt inn med olivenolje og krydret med salt og pepper.  Stek på stekepannen på hver side i noen minutter. Garnityren er hakket vårløk, tomat og frisk koriander.


Til dette fikk vi servert ris og en veldig god thaisaus. Sausen besto av 2 deler sesamolje, soyaolje ekstra virgin, soyasaus, østersaus, limesaft og 1 del sesamfrø.

tirsdag 26. oktober 2010

en utfordring


 Jeg har fått en utfordring av Katla om å svare på spørsmålene under. :-)

What is your favorite word?
Symbiose, for det er så romantisk! Ellers er tilgivelse noe som rører meg på dypet.
What is your least favorite word
Håpløs

What turns you on creation, spiritually or emotionally?
Fellesskap med Gud og mennesker, musikk, farger og former, magasiner, bøker, naturen, ... jeg er blir lett inspirert av andres engasjement.

What turns you off?
stress
What is youre favourite curse word?
tosk
What sound or noise do you love?
Melankolske klanger..
What sound or noise do you hate?
«Knekking» av ledd..
What profession other than youre own would you like to attempt?
Noe som har med reiser til spennende land å gjøre..
What profession would you not like to do?
politiker
If heaven exists, what would you like to hear God say when you arrive at the Pearly gate?
Jeg tror kanskje det første Jesus vil si er, «Hei vennen, kom hit.»

Jeg sender den videre til Fru Kruse ,for jeg lurer på hva hun hadde svart... :-)

lørdag 23. oktober 2010

hjemme hos meg


Jeg har tidligere vist oversiktsbilde fra sofakroken, men ikke resten av stua/kjøkkenet. Det kommer kanskje av at jeg ikke orker å bloggifisere bildene mine.. hehe..


Her om dagen skulle jeg ha gjester og i det jeg skulle rydde vekk kameraet knipset jeg kjapt noen bilder. Kvaliteten er så som så, men dere kan jo se sånn ca hva som skjuler seg i mitt hjem ;-)


Som dere ser har jeg egentlig ingen spesiell stil. Jeg putter inn ting jeg liker og får det til å passe sammen på et vis. Ser at de fleste møblene har jeg fått eller kjøpt brukt. Kanskje jeg skulle invistere i noen skikkelige kjøkkenstoler?? Og et nytt gulvteppe? ny tv? :) Hehe merker at jeg blir litt mer skeptisk til stilen min når den skal blottlegges på bloggen..  ;-)


Ønsker alle som titter innom en fin lørdagskveld!! :-)

torsdag 21. oktober 2010

en hverdagsopplevelse


I går lette jeg etter en lyslenke som jeg kunne ha inni lykta i yttergangen. Lyset i taket hadde gått og jeg ventet besøk.


Kom på at den mest sannsynlig lå i julepynteska mi, og der fant jeg den også. Men det jeg egentlig skal fortelle var at når jeg lette, kom jeg til å åpne en kakeboks. Der lå pepperkakehjertene jeg henger i vinduene til jul. Lukten av pepperkakene sneik seg inn i nesen. For en nydelig juleduft! :-)


Jeg har med andre ord kommet i skikkelig julestemning!! :-) Ute er det snø i lufta og vinterdekkene er på! Nyter livet med varm te mens jeg blar i et nytt julemagasin.

søndag 17. oktober 2010

Hjemme hos Anita


En perfekt avslappende lørdagskveld hjemme hos ei venninne. Te, tv, strikketøy, jentesnakk og noe å tygge på. Hadde lyst til å vise noen bilder fra det vakre hjemmet hennes. Gjennomført og veldig koselig og romatisk! :-)


 Her er noen bilder fra stua. Mange fine detaljer. Jeg likte spesielt godt det gamle bildet med Maria og den hvite lysekrona.


Ute på kjøkkenet står det en nydelig vintagebenk fra antikviteten i Sandnes. Liker både formen og fargen. I vinduet står det gamle bokser til pynt og kjøkkenbenken inspirerer til bollebaking. :-)


 Takk for at jeg fikk vise fram hjemmet ditt på bloggen min Anita! :-) Håper det kan være til inspirasjon for interiørglade damer der ute! Ha en god søndagskveld alle sammen!lørdag 16. oktober 2010

høstfint på trappa


I dag har jeg vært på gartneriet og handlet planter. Trengte å friske opp inngangspartiet litt. Alle de andre plantene var avblomstret, hadde druknet eller visnet.Liker godt lyng og sånne kålplanter. Vet ikke helt hva de heter. Puttet også en eføy bakerst for å få litt mer grønt.


 Ønsker alle som er innom en fin høsthelg! :-)

onsdag 13. oktober 2010

The Laundromat Café


Jeg har funnet min favorittkafe på Bislet. Nemlig The Laundromat Café. Liker omgivelsene, stemningen, lyden, den hyggelige betjeningen, fargene, møblene bøkene, og god mat og drikke. Hadde en utrolig avslappende dag der med stilbunken, kaffe og trådløst internett :-)


Surfet litt på nettet og fant ut at det var flere enn jeg som setter pris på den. Bildene under er fra elefantzonen. Der liggger det en mer utfyllende beskrivelse av stedet ;-)

mandag 11. oktober 2010

bergenslivetJeg har vært i Bergen i helga og har blitt riktig så god på å nyte bergenslivet. Sola skinte og Bergen viste seg fra sitt beste! :-) Det har aldri regnet i Bergen når jeg har vært der.. men så har jeg bare vært der to ganger da...


 Jeg er jo veldig glad i kaffe og vil gjerne ha tak i Bergens beste kaffe. Denne gangen besøkte jeg Kaffemisjonen og var strålende fornøyd. Koselig plass og nydelig kaffe!


En ting jeg gjerne ville se var den berømte fiskebryggen. Den var litt mindre enn det jeg hadde forestilt meg, men med et stort utvalg av ferske råvarer. Her ble det kjøpt deilige reker og jeg fikk smaken på gravlaks.


Jeg fikk også en ekte hot-dog denne gangen. Den er definitivt den største pølsen jeg har spist! Og god var den, med rød saft til!


 Da vi trasket rundt i en koselig bygate ble vi vitne til en gjeng barske bergenske brannmenn på utrykkning. ;-)


 Ha en fin uke folkens! :-)

tirsdag 5. oktober 2010

en liten venn


Nå ble det noen dager uten oppdateringer her inne. Jeg var så uheldig å få influensa og kreativiteten har ikke akkurat presset seg på. Men i dag har jeg sett film og strikket. :-)


Ei venninne av meg skal snart ha en liten gutt og jeg skal lage et av hans aller første klesplagg. :-) Det er så koselig å tenke på!


Jeg fikk æren av å være med på ultralyd, så jeg føler at jeg kjenner han bittelitt. Han har allerede blitt en av mine favoritter!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails