søndag 29. august 2010

tosomheten


I helga har jeg hatt besøk av ei venninne. Vi gikk på ungdomsskolen sammen. Det har vært så koselig! Fint å slappe av i tosomheten, med kenyansk kaffe, mørk sjokolade og levende lys. :-)


Må anbefale sjokoladen! Den er min absolutte favoritt og verdt hver en krone!!

onsdag 25. august 2010

nye blomster ute


I går var det et skikkelig øs-pøs-plaskevær ute! Har måtte tømme en av krukkene mine for vann slik at planten ikke skulle drukne.


Denne derimot står fint under tak. :-) Som du ser er den helt ny og frisk.


Nelliken jeg hadde der i vår hadde skrumpet veldig inn. Den var nemlig hardt angrepet av snegler! Skikkelig ufyselig! Jeg brekker meg av dem og er redd for å komme borti dem med fingrene mine. Kastet rett og slett hele planten bak en mur i håp om at sneglene skulle finne en annen godbit å tygge på..  Jeg hadde tenkt til å kaste den i hageavfallet selv, men husverten kom meg i forkjøpet.. litt flaut det da.. hihi.. jeg lover bot og bedring!


Håper på bedre vær og at frokostkaffen kan nytes utendørs på lørdag!!

tirsdag 24. august 2010

rødkjole er fint til fest


Som dere så i et tidligere innlegg har jeg sydd noe av et fint blomstrete stoff. Rød er yndlingsfargen min for tiden og det har derfor vært ekstra kjekt å sy med dette stoffet fra Stoff og stil. :-)


Var innom Stoff og stil i Kristiansand i sommer og kjøpte litt til lageret mitt. Regner med at de får vist seg frem på bloggen etterhvert som jeg lager noe av de. ;-)


Oppskriften på kjolen kaller jeg "Hegekjolen" for det er Hege som har laget oppskrifta. Den er enkel og morsom å sy!


Jeg elsker å sy kantebånd.. som visstnok er litt juks(!). Har sydd kantebånd nederst på kjolen også. Syntes det ble fint jeg! :-)


Siden kjolen fikk noen blå hjerter følte jeg at det ble litt en 17.mai kjole.. hehe.. men det er greit nok det. Jeg tror jeg smilte hele tiden mens jeg laget den, så da passer den jo til fest! ;-)

mandag 23. august 2010

festlig


Visste du at jeg er søndagsskolelærer? :-) Det er både spennende, utfordrende og kreativt. Nydelige barn og gode ord! Noen ganger når jeg snakker og ser at barna følger helt med og lever seg inn i det jeg forteller, får jeg en slags tanke eller en følelse fra et sted dypt inne i meg. Den sier noe sånt som "Dette er helt fantastisk! Dette elsker jeg å gjøre!".  Denne søndagen hadde vi en høstfest med langbord og gelé! Enkelt, men utrolig kjekt!!


Jeg gikk selv på søndagsskolen da jeg var lita. Likte det veldig godt og husker enda episoder, oppgaver og historier derfra. Gode og trygge barndomsminner å se tilbake på. Har du gått på søndagsskole? :-)

søndag 22. august 2010

et middagstips


Jeg er glad i å lage mat, men det er ikke alltid like kjekt å lage mat til bare seg selv. Derfor setter jeg pris på sunn og god mat som er enkel og rask å lage sånn til hverdags. 

Her er denne ukens torsdagsmiddag :-) til ett stykk menneske.

1 kyllingfilét
1 porson ris
litt squash
litt løk
2 sjampinjonger
litt vann
salt
pepper
østerssaus

Klipp kyllingen i passe store biter. Stek kyllingen. Legg den til side. Kutt opp grønnsakene i passe store biter og stek dem. Ha i kyllingen. Krydre med salt og pepper, ha i litt vann og ønskelig mengde østessaus. La det koke opp. Server med ris.


For den som måtte lure:
Østerssausen kjøpes på glassflaske som man kan helle akkurat det en trenger av... Min er kjøpt på en asiamat-butikk, men de pleier å ha sånt på litt større dagligvarebutikker også :)
Når jeg sier passe mener jeg så store biter som du ønsker.
Når jeg sier litt mener jeg ca.1/2 dl
..eller mer..eller mindre ;-)
Rettenen kan lages med stort sett de grønnsakene du ønsker. Jeg pleier å ta det jeg har for hånden.


Retten kan sikkert pyntes på og krydres i uendelig mange variasjoner, men det er ikke alltid man orker å tenke på det når maten skal stå på bordet så fort som mulig. Jeg tar meg visstnok likevel tid til å finne fram en serviett, fint bestikk og et fint glass. ;-) Det er lov å nyte maten selv om man dekker til én!

lørdag 21. august 2010

coffee is


Jeg er glad i ord. Ord, bokstaver og setninger. De kan både være fine å se på, høre og ha på innsiden. Eller ha på utsiden.. av en kopp for eksempel. :-)


Jeg fant nemlig disse fine og morsomme koppene på Feel i dag. Passe feminine og gode å holde i.


Budskapet passer meg også bra godt, som det heter på nordnorsk. Jeg er, for den som ikke vet det, over middels glad i god kaffe!


 Ble så glad da jeg fant kaffekoppene, som åpenbart er skapt for meg. De hadde fantastisk nok også to til i samme serie. :-)


Koppene har doble vegger slik at de ikke er varme å holde i og holder i tillegg godt på varmen.  Thermokopp heter det vel :-)


I kveld har jeg og en venninne hatt sykveld hjemme hos meg. Det ble mye snakk, god mat og bittelitt sying ;-) Fikk i alle fall innviet koppene på en skikkelig måte!!!


Skal vise fram det jeg lager så fort det er ferdig! :-)

onsdag 18. august 2010

kunsten å kose seg..


Det har vært en middels hard overgang fra syv uker ferie til lange arbeidsdager. :-) Denne kvelden har jeg satt av til ord, musikk, symaskin, film, ro, strikketøy og annnet som måtte passe inn. Gleder meg til å praktisere kunsten å kose seg!


Endelig fant jeg et etasjefat jeg likte med riktig pris. ;-) Dette er kjøpt på tilbords på salg til en tohundrelapp. Egentlig hadde jeg tenkt meg et i samme høyde med tre etasjer, men det ga jeg opp å finne og jeg kjøpte dette. Ble veldig fornøyd med dette likevel!


De søte englebarna er fra kremmerhuset. De er egentlig bordkort, men de er koselige på fatet også.. så lenge ingen tar seg en bit..

mandag 16. august 2010

Meat free monday

 (et underveisbilde var det eneste jeg fikk tatt.. )

 Siden jeg har planlagt en liten kulinarisk reise denne høsten fant jeg ut at jeg denne uken skulle ha en såkalt "Meat free monday". I går kveld surfet jeg derfor litt rundt omkring på nettet for å finne en passende rett. Vegetarlasagne virket veldig fristende siden jeg både liker grønnsaker og lasagne! Dette måtte bli bra!

I dag inviterte jeg tre voksne og to barn på middag. Jeg tenkte at barna skulle få pølser og potetmos. Kål med timian er jo ofte ikke en favoritt blant de minste...
      
(Bildet over er funnet på google)

Lasagnen smakte godt, men kunne med fordel hatt mer krydder enn det jeg hadde spandert på den. I tillegg var det lite mat for fire personer for den manglet jo kjøtt... hehe..

Meat free monday endte derfor opp med en meny av gratinerte grønnsaker med pølser og potetmos ;-) Det blir med andre ord en stund til neste kjøttfrie mandag her i huset.


Oppskriften finner du her. :-)
Jeg lover, det var godt som tilbehør!
(bildet over er fra siden jeg fant oppskriften på)

Hvis du skulle sitte på en vegetaroppskrift som kan redde mine framtidige kjøttfrie mandager er det bare å komme med tips! ;-) Ha en fortsatt fin mandagskveld!!

lørdag 14. august 2010

stekte grønne tomater


I går havna jeg sånn litt tilfeldig innom en matbutikk som en av våre nye landsmenn driver. Det var grønnsakshyllene ute som fristet meg. Og på min vandring rundt ved hyllene fant noen grønne tomater veien ned i handlekorga mi.


Jeg har som mål denne høsten å prøve noen nye smaker og retter, så sulten på opplevelser tuslet jeg innover i butikken. Plutselig følte jeg meg uendelig langt vekke fra Norge. Nye lukter, språk, matsorter og krydder.. Jeg er nesten sikker på at jeg var den eneste norske inne i lokalet. Smilende tenkte jeg at dette kunne være en fin erstatning for sommerens manglende utenlandstur.


Oppskrift på stekte grønne tomater bugner det av om du søker på google. Jeg valgte å prøve meg på en oppskrift fra sørstatene USA.  For å sette mer smak på den hadde jeg chilipepper fylt med fetaost til. De var ferdiglagde på butikken, men jeg tenker at det ikke kan være så vanskelig å fikse noe sånt selv. Tenker at sweet chili saus ville passet godt til også.

Du trenger:
grønne tomater
litt melk
maisennamel
egg
salt og pepper


Skjær tomatene i skiver. Dypp de først i melk, så i maisennamel, så i egg som er vispet med pepper og salt. Stek tomatskivene noen minutter i olivenolje.


Ha en deilig lørdag!

hverdagen og brødboksen


Da var jeg tilbake i Sandnes etter en lang ferie. 
Det har vært planleggingsdager på jobben 
og kofferten er pakket ut.
Gleder meg til å få ting på plass og komme igang med 
de utallige prosjektene jeg har 
fundert på i løpet av sommeren. :-)
I kveld har jeg oppdatert meg på haugevis av blogger!! 
Skikkelig kos og masser av inspirasjon! 


Brødboksen fra Kremmerhuset er helt ny 
og jeg nyter synet av både fargen og formen!
Mye mer behagelig å se på enn en utbrukt fjøl 
og en sliten brødpose!! ;-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails