onsdag 31. mars 2010

en eplesjiraff


Jeg har gått på kurs hos Hege med butikken textart
Jeg har lært å sy kjoler og denne lagde jeg sist uke.


Egentlig skulle det bare være en eplekjole,
men så hadde jeg ikke nok eplestoff.


Den ble derfor brun på baksiden :-) med et dyr til dekor.
Eplegiraffen har jeg tegnet selv og applikert på bakstykket.


 Nå gleder jeg meg til å ta tak i nye syprosjekter. 
Stoffene ligger ferdigvasket og venter på meg!

tirsdag 30. mars 2010

friske blomster


I en stor vase fra ikea har jeg pyntet med
gåseunger og rosa ranukler.
Synes det er så koselig med friske planter i stua. 
Føler det gir helgefølelse med en gang!


Selv om jeg ikke har vært helt i form i det siste,
klarte jeg altså å havne på Living på lørdag!
Der var det mye fint!! 
Følte hele butikken var nedsatt 20%. 
Så den koselige lykta jeg skal ha ute
når det slutter å snø(!),
kostet nesten ingenting.  hehe..


Fikk også bytta ut de gamle vannglassene mine
til en rimelig penge.
Tenkte å sortere ut ting og tang som skal gis til 
loppemarked i løpet av påsken. 
Kassen står klar, så det er bare å fylle i!!
Har hørt at det er noe som heter "easy come, easy go!" 
Men det ser ikke alltid ut til å stemme hos meg. hehe..


I helga lånte jeg bort en lang og stor vase til 
ei venninne som skulle lage dekorasjoner
til et bryllup på lørdag. 
Hyggelig å kunne bidra!
Fikk en hyggelig overraskelse da vasen
ble levert tilbake med innhold!


Til vanlig står vasen på badet, 
fylt til randen av skjerf og sjal i alle regnbuens farger.
 Men den tar seg godt ut med dette innholdet også! 
Synes ikke du? :-)


søndag 28. mars 2010

påskeoverraskelse


På fredag ettermiddag ringte det på døra. 
Husverten min sto der med det største påskeegget jeg har sett. :-)
Heldigvis var egget til meg! hehe..


Det var fylt med snop, kamille, påskekylling, duftelys, lipbalm, garn
og en liten lodden, gul kylling. :-)


Kjempekoselig å få en sånn fin overraskelse! Marianne du er så snill!!

lørdag 27. mars 2010

Hvem kom først?


 Jeg har fått kloa noen i ferske gårdsegg til påske. :-)
I mat og helse denne uken lagde vi påskelunsj og jeg fortalte litt om egg. I den forbindelse tok min kollega Hege, som også er hønsebonde, med seg noen egg fra gården.


Hun har lært meg at høna legger ett egg per dag og at eggeskallet blir hardt etter at høna har verpet det. Synes det er riktig fasinerende med egg! De har nemlig ikke alltid den vanlige størrelsen og fasongen som det vi finner i butikkhyllene.


Har lekt meg litt med kameraet mitt og hatt en liten fotoshoot av noen av eggene. Noen er digre og noen er bittesmå! Noen er mer avlange enn de jeg vanligvis kjøper i butikken. Noen egg blir lagt uten skall, bare med hinnen rundt seg. Merkelige greier. :-)


Noen er knudrete og kan ha en rar fasong. De liker jeg best! hihi..


Dette egget viste seg å være selveste Eskimonica!


Under fotoshooten forsto jeg at hun måtte være en stor diva!


Ok, mulig et noe umodent innlegg om egg.. men man har  ikke mer morro enn man lager selv.

tirsdag 23. mars 2010

påskegrein og jesus på stett


Det har foreløpig ikke kommet noen gåsunger i hus, men denne trollhasla ble med hjem fra Plantasjen her om dagen. :-)


Mulig jeg sniker meg ut i skogen bak skolen en dag likevel for å samle noen kvister.. ellers er de jo ganske så fine de man får kjøpt i blomsterbutikken. Synes egentlig de passer best sammen med tulipaner og ranukler :) siden de gåsungene er helt rette i greinene.


Jeg har ikke så mye pynt på greinen. Bare to blå treegg og tre fugleegg - det vil si vaktelegg. Synes vaktelegg er så små og søte. Det henger en engel på greinen også, for jeg tenker engler passer godt til påskefeiring! ;-)


Under greinen står det et egg, med Mandylion malt på. Mener det passet godt siden Jesus unektelig spiller en sentral rolle i påsken!


Egget står på en liten stett. Jeg kjøpte det da jeg var i Moskva i 2002 :-) Endelig en souvernir som kom til nytte.. hehe neida..


Har lagt hvite steiner og vaktelegg nede i norgesglasset. Tanken var at glasset skulle stå stødigere, men de eggene og småsteinene veier ikke såå mye da.. :) Men det ble dekorativt og fint!


På veggen over greinen henger et brudebilde fra 1970. Det er mine foreldre. Jeg arvet bildet da min farmor døde for noen år siden. Det er litt koselig at hun har hatt det før meg.

mandag 22. mars 2010

sykurs I love!


I kveld skal jeg på sykurs hos Hege med butikken textart. Jeg lærer å sy kjoler til småjenter :-) Det er så kjekt at jeg får frysninger på ryggen!! Kantebånd gir kikk.. hehe..


Her ser dere noen jeg har begynt på.. og er nesten ferdig med!(kanten nede er bare bretta opp)
Jeg synes eplestoffene er morsomme og litt retroaktig! Det neste jeg vil lære er å sy halvforet Spencerkjole med knappehull. Mulig jeg må ta det et annet kurs, siden jeg også har et par andre kjoler på gang nå..

søndag 21. mars 2010

stroke iron or iron stroke?


 Her om dagen sto jeg og strøk noen klær og ante fred og ingen fare. Plutselig lyste det opp i rommet, et kikkelig blått lys og jeg hørte en fresende lyd. Først forsto jeg ingenting, men så merket jeg at strykjernet var syyykt varmt og at stikkontakten var helt sort av sot!


Den nederste delen av ledningen hadde smelta litt.. Jeg hadde hjertet i halsen da jeg dro ut støpselet. Heldigvis gikk alt godt og jeg fikk vaska soten vekk.


Nå har jeg handla nytt strykjern. :-) Det var kanskje på tide. Det gamle jernet var nedarvet fra en tante og hadde nok sett sine bedre dager. Dampfunksjonen var forlengst sluttet å virke, og en del hadde falt av.

 

Nå gleder jeg meg til å ta i bruk den nye jernet med mange flotte funksjoner. Jeg falt heldigvis ikke for fristelsen til å kjøpe et mye dyrere og digitalt strykjern. Prisen på dette var 399,-  og ikke 999,- . Hvem trenger vel egentlig et digitalt strykjern?? Følte meg allerede litt råflott da jeg ikke valgte et til 199,- hihi..
PS. jada jeg vet.. jeg glemte å ta med det gamle for å levere det inn samtidig som jeg kjøpte det nye.. kan ikke huske på alle ting! :-)

lørdag 20. mars 2010

kluter


 Etter å ha strikket haugevis av kluter i 2009 hadde jeg ikke sett for meg at jeg skulle sette igang med flere på aldri så lenge.. jeg tror nesten ikke det er sant, men nå strikkes det kluter igjen! Tror ikke det blir like mange denne gangen, og det er en fornøyelse at de alle er forskjellige!


Denne ble en venninnegave da jeg og mamma skulle på vafler og kaffe denne uken. Jeg vet ikke om så mange som ville hatt babyrosa kjøkkenklut, men Mona digger jo rosa! Koselig å kunne gi en liten ting en helt vanlig hverdag. :-)

onsdag 17. mars 2010

p for påske og pynt


Jeg har begynt å pynte litt til påske. Påskepynten minner om at våren står for tur.. føler liksom at det begynner å bli vår på tross av at det plutselig kan begynne å snø.


Dette metallegget fra Lisbeth Dahl kjøpte jeg på Bærheim interiør i fjor. Det har ikke stått fremme og det var stas å sette det ut igjen nå. Jeg har fylt det med deilige Jelly Beans fra selveste U.S. and A.! Heldigvis kan du få tak i dem i Norge også!! Min favoritt jelly bean er selvsagt buttered popcorn.. selv om jeg ikke har møtt ett eneste menneske som er enig med meg i den saken.. hva er din favoritt??


I stedet for tradisjonelle gule kyllinger valgte jeg disse søte påskeserviettene. Jeg liker fugler og disse er jo ganske gule da..


Disse to blå eggene har jeg planer om å henge på en kvist. Jeg har i alle fall eggene klare.. og på lørdag fant jeg en "påskevase" på Fretex på Bryne. Både jeg og damene bak kassen mente dette var en nyyydelig vase du.. Kvister har jeg planer om å kutte i skogen bak skolen.. alle kan jo se at den skogen der trenger å tynnes litt ut.. hehe..

tirsdag 16. mars 2010

inngangspartiet mitt

Jeg bor i en kjellerleilighet som heldigvis ikke er helt under jorda. Utenfor vinduene mine har huseieren lagt steiner bort til døra mi. Det gjorde en enorm forskjell i forhold til mengde grus i gangen i høst!! :)


Ved siden av inngangsdøra har jeg et bord og to stoler. Gleder meg til å kunne spise frokost der en deilig søndag eller lørdag. Det er mest sol her på formiddagen.


Denne helga kjøpte jeg fine påskeliljer og en sinkbalje for å pynte litt opp utenfor. Putta i et egg som jeg har dekorert for å få litt påskestemning. Ganske snart påske og føler det er på god tid å få frem påskepynten..hehe.


Dama på gartneriet sa at jeg kunne ha de ute hele tiden, men jeg tar de inn på kvelden. Jeg er jo glad i plantene mine og er redd de dør ute hvis det blir frost. Kanskje litt overbeskyttende, men de lever i alle fall!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails